"Legyen a zene mindenkié"

A Budapesti Fesztiválzenekar 2014 óta két alkalommal - júniusban és novemberben - rendez úgy nevezett közösségi heteket, melyek alkalmával idősek otthonába, zsinagógákba és SOS-gyermekfalvakba látogatnak el Magyarország több pontján is a zenekar művészei. A közösségi hetek lebonyolítása által azok is megismerhetik, közelebb kerülhetnek a komolyzenéhez, akik ezidáig anyagi, egészségügyi vagy szociális okok miatt nem tehették meg.

Az idősek otthona koncertek megszervezésében a Bello-Cello Bt. ügyvezetője, Dvorák Lajos is közreműködik a kezdetek óta. A Grassalkovich Vonósnégyes - Lezsák Zsófia (hegedű), Molnár Noémi (hegedű), Gálfi Csaba (brácsa) és Dvorák Lajos (cselló) - többek között a Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthonában, a diósdi Szent Anna Idősek Otthonában és a XVII. kerületi Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában szórakoztatta a közönséget.

A koncertekről remek visszajelzéseket kaptunk, a Magyar Nemzet honlapján részletes beszámolót olvashattunk az eseményről. A Veresegyház Városi Önkormányzat Idősek Otthonának egyik lakója pedig így fejezte ki júniusi élményeit:

"Én Önökre úgy emlékszem vissza, akik a világ reneszánszának örök csodálatos zenéiből nyújtottak nekünk ízelítőt. Ezek a dallamok a zene kristály tisztaságát hordozzák magukban."

 

Dvorák Lajos - dvoraklajos@t-online.hu


Copyright © Bello-Cello Bt. Minden jog fenntartva.